Huszonöt éves a koraszülöttmentés

Szegedi hírek | 2017. november 22. 00:57
koraszülött mentés, ünnepség, Koraszülött Világnap, Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, vi2017-11, tv, szgy
A Koraszülött Világnap alkalmából ünnepelte meg szombaton a 25. születésnapját a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány. Az egyetem Rektori Hivatalában konferenciát és gyermekprogramokat is tartottak. (videóval)

Sokféle programmal, ügyességi és szórakoztató játékokkal várták a gyerekeket, ebben közösségi szolgálatot teljesítő középiskolások is segítettek. A szervezés és a rendezés a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány önkénteseinek munkája volt. 

Ők általában az adományok gyűjtésében, és a tájékoztatásban vesznek részt, iskolákban és óvodákban is tartanak előadásokat. A szegedi központjukban, amely 3 éve nyílt meg, már több, mint ezer középiskolás figyelmét hívták fel a koraszülés okaira, és a megelőzésre.

Az Alapítvány a 25 éves működése során több, mint 20 ezer koraszülött kisgyermeket szállított kórházba a Dél-Alföld három megyéjében. A mentőautókat és azok felszerelését adományokból vásárolták meg. Az állam támogatja a koraszülöttek mentését, de cégek és magánemberek adakozása nélkül nem működhetne az Alapítvány. 

Az ünnepi konferencián felidézték az Alapítvány 25 éves történetét, és előadások hangzottak el a koraszülöttek mentéséről, a gyermekek egészségének megőrzéséről, és a gyermeknevelésről.