Pénteken kigyúlnak a karácsonyi fények

Szegedi hírek | 2017. november 19. 15:55
díszkivilágítás, világítás, Makrai László, karácsonyi fények, vi2017-11
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. szakemberei napok óta gőzerővel dolgoznak a város több pontján is a karácsonyi díszkivilágítás kiépítésén, hogy péntek délután kigyúlhassanak a fények Szegeden.

Az elmúlt napokban a város több pontján is dolgoztak a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. emberei a díszkivilágítás kiépítésén. Idén újabb elemekkel bővül a rendszer. Makrai László, a cég igazgatója elmondta a Tisza Lajos körúton teljesen új világítást építenek ki, visszatér a nagyon népszerű csavart fényfüzéres fénydekoráció. A megszokott szakaszon, a Kiss Ernő utcától a Magyar Ede térig, vagyis a REÖK palotáig díszítik a Körút több mint 50 fáját korszerű kültéri, magas minőségű, nagy fényerejű és hosszú élettartamú LED fényfüzérekkel.

A díszítés során mintegy 16 000 méter hosszúságú fényfüzér kerül fel a fák törzsére és ágrendszerére, amelyek igen látványosan emelik majd ki a fák alakját.

A Tisza Lajos körút régi világítása sem tűnik el, azokat más helyszínekre helyezik ki, többek között a Dóm főbejárata előtti ostorfákra és az Aradi Vértanúk terén öreg fáira. Ezzel is tovább bővül Szeged karácsonyi díszvilágítása.

A cég emberei emellett más helyszíneken is folyamatosan dolgoznak éjjel és nappal is, két kosaras autóval, illetve 4-5 fővel. - mondta Makrai László.

Ebben az évben a Városháza homlokzati dekorációja is megújul, egységesebb képet mutat majd és sokkal látványosabb is lesz.

Az igazgató hozzátette, a legnépszerűbb karácsonyi dekorációt, a Dugonics téri fényszarvast hétfőn reggel kezdik el felállítani. A város karácsonyfáját pedig kedden délelőtt állítják majd fel a szokott helyen, a Klauzál téren. 

A díszvilágítást pénteken délután negyed ötkor kapcsolják majd be.