Bankkártyával is lehet jegyet venni

Szegedi hírek | 2017. október 24. 03:19
Szegedi Közlekedési Társaság, busz, villamos, bankkárty, jegy, vásárlás, jegyvásárlás, jegykiadó automata, vi2017-10, tv, szgy
Újfajta jegykiadó automatákat lehet kipróbálni a trolikon és a villamosokon, egyelőre kísérleti jelleggel. A berendezés hazánkban még egyedülálló, ezért több héten át ellenőrzik az első készülékek működését. (videóval)

Az idén már több mint félmillió jegyet vásároltak a szegedi járműveken az utasok. Amíg a sofőr jegyet ad és pénzt vesz el, nem indulhat, ez lassítja a járműveket, ezért kerestek más megoldást a jegyárusításra. Már folyik az új berendezések kipróbálása.  A jövő tavasztól az automata már olcsóbb jegyet fog adni, ezzel is szeretnék a használatát vonzóvá tenni. A bevezetés után 24 és 72 órás jegyet is lehet majd vásárolni az új automatákból.

A tesztüzem ideje alatt egyes járműveken naponta 11 és 15 óra között lehet jegyet váltani az új berendezéssel, az első időszakban a cég egyik munkatársa segít ebben.     

Októberben és novemberben úgynevezett rázkódási és kommunikációs teszt folyik. Erre azért van szükség, mert a fejlesztés még egyedülálló Magyarországon. Az önkormányzat év elején közbeszerzési pályázatot írt ki a fedélzeti jegykiadó automatákra. A legkedvezőbb ár nettó 175 millió forint, ezért 200 automatát gyárt le a szállító cég, és öt évre vállalja az üzemeltetésüket. Az új rendszer bevezetése után, jövő tavasztól már kevesebbet, 370-et kell majd fizetni a bankkártyával, akkortól készpénzben 450 lesz az ár a sofőrnél.