Ősszel is egyre népszerűbb úti cél Szeged

Szegedi hírek | 2017. október 19. 18:57
turizmus, belföld, Szeged, úti célok
Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál. A tíz legnépszerűbb úti cél között most is ott van Szeged.

Keresettek a panziók is



A szálláshely típusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban.

A következő hosszú hétvégére a foglalások átlagos értéke 44 ezer 401 forint, a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet – közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.
Az MTI-nek küldött csütörtöki közlemény szerint a feltöltődésre vágyók kedvelt úti céljai közé tartoznak az őszi hosszú hétvége alatt a fürdővárosok, valamint Budapest.

A tíz legnépszerűbb település között van Hajdúszoboszló, Sopron, Pécs, Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad. Külföldre főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utaznak a magyarok.

A kutatás szerint a legtöbben két éjszakás kikapcsolódásra indulnak. Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A legtöbben párban, két főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is – tette hozzá.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!