Végéhez közeledik a Fűrész utcai útfelújítás

Szegedi hírek | 2017. október 13. 00:22
útfelújítás, út, Fűrész utca, aszfaltozás, vi2017-10
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Az önkormányzat ebben az évben közel 1 milliárd forintot fordít Szeged útjainak, járdáinak felújítására. Jelenleg is több helyszínen dolgozik a kivitelező. Többek között a Fűrész utca teljes felújítása is elkészül november közepére.

Szegeden nem sok macskaköves utca van már. Ezek egyike a Fűrész utca volt, azonban hamarosan az ott lakók tükörsima aszfalton közlekedhetnek majd. A felújítás az egész utcára kiterjed, azaz körülbelül 150 méternyi új útszakasz épül ki.

A munkálatokat közbeszerzési eljárás keretében a STRABAG Általános Építő Kft. nyerte el. A munkaterület átadása augusztus közepén történt, a cégnek 80 napja van a munkálatok elvégzésére. A felújítás keretében többek között kijavították a csapadékvíz-elvezető rendszert. Ennek renoválására azért volt szükség, mert ez a város egyik legmélyebben fekvő utcája, ezért itt nehezen folyt el a csapadékvíz. A felújítás végeztével új útburkolatot is kapnak a Fűrész utcaiak. Az autóbejárókat aszfaltozása már elkezdődött, itt hozzá igazítják az útcsatlakozást, azaz a szegélyt az úttesthez. Az út új alapréteget kap, majd ezután következik a végleges aszfaltozás. A felújítás várhatóan november közepére készül el.