Jó hangulatú családi nap a Puskás utcában

Szegedi hírek | 2017. október 7. 16:45
családi nap, rókus, Ménesi Imre, szabó sándor, vi2017-10
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Gyönyörű napsütés, kellemes idő, finom pörkölt és különféle programok várták a Puskás utcai játszótérre szervezett családi nap résztvevői szombat délelőtt. Idén is több százan látogattak ki a rendezvényre.

Zeneszó és finom pörkölt illat fogadta a lakótelepi házak között megbújó Puskás utcai játszótéren szervezett családi nap látogatóit szombat délelőtt. Mivel az időjárás is a kegyeibe fogadta a szervezőket, a napsütésnek köszönhetően sokan látogattak ki a rendezvényre.

Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő évek óta szervez családi napokat Új-Rókuson és Rókuson. A Búvárt tó mellett már 15 éve vannak programok, Puskás utcában az idei a negyedik. A képviselőt ilyenkor nem csak a rendezvény miatt keresik, hanem szabadtéri fogadóóra is kialakul minden alkalommal. Most is előkerült számtalan téma, például a kutyások és nem kutyások közötti ellentét, vagy a padok elhelyezése (hová kell, vagy hol nem kell), de megkeresték a képviselőt az utakkal és járdákkal kapcsolatos észrevételekkel is. Téma volt a Nyitra utcai fakivágás is, ahol a DÉMÁSZ emberei kezdtek el fákat kiirtani. A környék lakóinak az érdekeit kellett összeegyeztetetni a cégével, ami a képviselő szerint sikerült.

A rendezvényre kilátogatott Szabó Sándor országgyűlési képviselő is, aki szerint soha nem volt még ekkora szükség a közösségek építésére, megtartására, mint mostanában. A Kormány által generált gyűlölködést és harci állapot gerjesztést naponta tapasztalják az emberek. A képviselő szerint ez odáig is elvezethet, hogy eltűnik a magyarokból a szolidaritás, a tisztelet, az egymásra figyelés, a szeretet. Éppen ezért minden olyan rendezvény, ami a közösségépítést segíti, összehozza az embereket, nagyon fontos. Egy ilyen családi nap is pont ezt a célt szolgálja. Az emberek csak boldogok szeretnének lenni a minden napokban! – tette hozzá Szabó Sándor.

A gyerekeket számos program várta az idei családi Napon is, volt ingyenes lovaglás, lovaskocsizás, ugrálóvár, arcfestés és lufihajtogatás. 

Több mint 400 adag marhapörkölt is elkészült, amelyet jó étvággyal fogyasztottak a résztvevők, a három nagy bogrács tartalma eltűnt a nap végére.