Babazsúr kicsiknek és nagyoknak

Szegedi hírek | 2017. október 7. 15:40
Babazsúr, Petőfi-telep, Szénási Róbert, Szabó Sándor, újszülöttek, vi2017-10
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Idén első alkalommal szervezték meg a Petőfi-telepi Művelődési Házban a Babazsúrt, amelyre a városrész 2015-2017 között született kisgyerekei és szüleik kaptak meghívót. A vendégeket számos program, arcfestés, játék és koncert várta. Míg a kicsik játszottak, a szülők a neveléssel kapcsolatos előadásokat hallgathattak.

Évek óta hagyomány Petőfi-telepen, hogy egy rendezvényen köszöntik a városrész újszülötteit és szüleiket. Idén először a Babazsúr elnevezésű rendezvényre azonban nem csak őket, hanem a 2015 óta született gyerekeket és családjaikat várták.

Szénási Róbert, a körzet önkormányzati képviselője elmondta több mint száz meghívót küldtek ki a családoknak és nagyon sokan el is jöttek a rendezvényre. A képviselő hozzátette, az eseményen egy pelenkázó asztalt is átadnak az intézménynek, mivel nagyon sok gyermekprogramot szerveznek és igény van, hogy a kisgyermekes szülők megfelelő körülmények között tudják tisztába tenni gyermeküket.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott, egy ország, egy nemzet szempontjából nagyon fontos, hogy minél több gyermek szülessen. Az elődök felépítették az országot és ezt csak az új generációk segítségével lehet folytatni. A család szempontjából is nagyon fontos egy kisgyermek érkezése, aki a boldogság forrása és a szülőknek kiteljesedik tőle az élete – tette hozzá a képviselő. Szabó Sándor arra is felhívta a figyelmet, hogy a város számára is fontosak a gyerekek. Éppen ezért újítanak fel számos bölcsödét és óvodát, valamint ezért vezették be január 1-jétől, hogy minden szegedi újszülött családja alanyi jogon, egyszeri 25 ezer forintos úgynevezett szülési támogatásban részesül. „Szeptemberig már 850 kérelem érkezett és remélem az a szám csak tovább növekszik majd, ami azt jelenti, egyre többen leszünk Szegeden” – fogalmazott a képviselő.

A gyerekeket és szüleiket számos program várta a művelődési házban. Volt játékkuckó, arcfestés, kézműves foglalkozások. A nagyobb testvéreket agyagozásra invitálták, a szülőknek pedig Havlikné Rácz Andrea óvodapedagógus tartott előadást. A délelőtt során bemutatkoztak a telep óvodái is. A rendezvényt össztánc és tutibuli zárta a Vackor zenekar közreműködésével.