A kékszakállú herceg a Somogyiba költözött

Szegedi hírek | 2017. október 7. 11:51
Orgovány Erika, kiállítás, Somogyi-könyvtár
A kékszakállú herceg története ihlette Orgovány Erika festőművész Méreg a gyanú… című kiállításának grafikáit. Az alkotásokból most kiállítás nyílt a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében.

A bibliotékában rendezett tárlatot Ibos Éva művészettörténész nyitotta meg október 5-én, csütörtökön 17 órakor.

Orgovány Erika szegedi festőművész 1977-ben diplomázott a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. Tanárként rajzpedagógussá érett, miközben művész mestereinek – Vinkler Lászlónak, Dér Istvánnak és Pataki Ferencnek – szakmai támogatása mellett a képzőművészi pálya felé indult. Első, bemutatkozó, önálló kiállítása a Szegedi Sajtóház Galériájában, 1987-ben volt, amelyet az elmúlt években még másfél tucat önálló tárlat követett, többek között Miskolcon, Kiskunhalason, Pécsen, Mórahalmon és Algyőn. Fél tucat csoportos kiállítás mellett köztéri alkotásai Mórahalmon láthatók.

Legutoljára tavaly októberben a Démász Galériában mutatkozott be nagyszabású tárlaton Mindennapi történeteink címmel. A Klauzál téri kiállítóhelyen legújabb munkáival is nagy sikert aratott.

A Somogyi-könyvtárban látható kamarakiállítását november 7-ig tekinthetik meg az érdeklődők a bibliotéka nyitva tartási idejében.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!