Ismét megrendezik a Civil Piacot a Marson

Szegedi hírek | 2017. október 7. 11:21
Szegedi Civil Piac, Mars tér, Szegedi Városkép és Piac Kft., Talentum Alapítvány
A Szegedi Városkép és Piac Kft. és a Talentum Alapítvány közös szervezésében már negyedik alkalommal rendezi meg holnap, vasárnap délelőtt a Szegedi Civil Piacot a Mars téren.

A program

9.00: 22 civil egyesület interaktív bemutatkozása

9.00: Színpadi műsor: extrém ugrálókötél bemutató

9.45: MÁV Ovisok gyermekműsora

10.15: Phoenix Fittness

11.00: Ramazurka műsora

Az első három alkalom is bizonyította, hogy Szegeden a civilek munkája azon kívül hogy hasznos, rendkívül érdekes és nélkülözhetetlen. Az ingyenes interaktív programok keretein belül a családok minden tagja szórakozva, élményekkel feltöltve nézhet bele a szegedi civil egyesületek mindennapi munkájába, megismerheti a legfontosabb célkitűzéseiket, sőt akár jelentkezhet is és jövőben segítheti valamely egyesület munkáját.

A legtöbb civil szervezet oktatási, kulturális, sport, vagy szabadidős tevékenységet  szervez, illetve valamilyen szempontból rászorulókat, elesett embereket támogat.
Szegeden és közvetlen környékén a számuk összesen 2 ezer körül lehet, de a pontos adatot a szervezetek egy részének időszakos működése miatt nehéz megmondani. Egyesületből van több, alapítványból kevesebb.

Holnap, vasárnap délelőtt 9 órától színes forgataggal és 30 civil egyesület interaktiv bemutatkozásával, programjaival vár mindenkit a Civil Piac a Mars téren, de itt tartja idén a Somogyi-könyvtár a Könyves Vasárnap programjait is – unatkozni biztosan senki sem fog!

Képeink illusztrációk / Fotó: www.talentumonkentes.hu

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!