Hegedűs D. Géza rendezi a Dóm téri Rómeó és Júliát

Szegedi hírek | 2017. október 6. 13:55
Szegedi Szabadtéri Játékok, Rómeó és Júlia, Hegedűs D. Géza, rendező
A világ leghíresebb love story-ját láthatják a nézők jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A produkciót a népszerű színész-rendező, Hegedűs D. Géza állítja színpadra.

Csak egyszer játszották a szegedi szabadtéri története során Shakespeare talán legnépszerűbb művét, a Rómeó és Júliát. Hosszú évtizedek óta nem került színre a Dóm téren a világ leghíresebb love story-ja. Jövőre viszont műsorra tűzi a fesztivál a darabot, és most azt is elárulták, ki lesz a várva várt produkció rendezője.

Generációk közönségkedvenc művészével, Hegedűs D. Gézával több alkalommal is találkozhattak már a nézők a szabadtérin. A Vígszínház népszerű színész-rendezője legutóbb pár éve vállalt el itt egy operett főszerepet, sőt az újszegedi szabadtérin is többször dolgozott, és vaskos klasszikusok kiemelkedő karaktereit is alakította már a szegedi csillagok alatt. A hetvenes években Az ember tragédiája Ádámja volt. Különleges alkalom lesz a jövő évi Rómeó és Júlia, hiszen végre rendezőként is köszönthetjük őt Szegeden.

A Rómeó és Júliát két fergeteges Shakespeare-vígjáték műsorra tűzése után választotta be a programba az igazgatóság. A két produkció olyan hatalmas sikerrel ment az előző években, hogy úgy döntöttek, nem szakítják meg a shakespeare-i sort. Július 27-én, 28-án és 29-én könnyezhetjük meg a „baljós csillagzat alatt született szerelmesek” ismerős történetét.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!