Lezárult a Délmagyar megvásárlása

Szegedi hírek | 2017. október 6. 04:59
Délmagyarország, Lapkom Zrt., eladás, Andy Vajna, vi2017-10
Lezárult a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Zrt. megvásárlása, jelentette be csütörtökön a médiavállalkozás új tulajdonosa, az AV Investments leányvállalata, az Avalue Befektetési Kft.

Az erről szóló közlemény szerint az eladó Radio Bridge Media Holdings Ltd. a Lapcom-részvények 100 százalékának eladására vonatkozó megállapodást szeptemberben írta alá az Avalue Bekfetetési Kft.-vel. A tranzakció zárásához minden szükséges, a jogszabályokban meghatározott hatósági jóváhagyás megtörtént - hangsúlyozza a közlemény.

A Lapcom két nyomdával rendelkezik, fizetős nyomtatott termékei - a Bors című országos napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilapok - naponta 140 ezer példányban kelnek el, ezek digitális híroldalai pedig együttesen naponta mintegy 170 ezer látogatót vonzanak. 

Az Avalue célja a közlemény szerint, hogy tovább fejlessze a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat, a kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával továbbra is értéket teremtsen helyi és országos olvasóinak.