Óriási siker a Hétszínvilág a bábszínházban

Szegedi hírek | 2017. október 6. 03:29
Kövér Béla Bábszánház, előadás, Hétszínvilág, vi2017-10, tv
Hatalmas sikert aratott a gyerekek és a szülők körében is a Kövér Béla Bábszínház évadnyitó előadása, a Hétszínvirág. A klasszikus mese nemcsak tanító jellegű, de a rengeteg humoros fordulat még a felnőtteket is szórakoztatja. (videóval)

A hét színű virág Annuska minden kívánságát teljesíti. Arra kell rájönnie, hogy mi az, amit igazából, tiszta szívéből szeretne. A rendező szerint ezt a kérdést mindenki felteheti magának.

Kovács Petra Eszter elmondta, amikor Annuska találkozik egy olyan kisfiúval, akinek van egy testi hibája, a darab bemutatja hogyan dolgozza fel, hogyan fogadja el. A gyerekeknek az elfogadás könnyebb, de a felnőttek rossz irányba befolyásolják őket.

Valentyin Katajev klasszikus meséje azt tanítja, hogy minden kézzel fogható, tapintható vagy átélhető dolognál, kalandnál fontosabb, hogy legyen egy barátunk. A tanulságos mesékből nem lesz hiány az idei évadban. - mondta Kövér László igazgató, október 22-én lesz egy újabb bemutató a Tücsök és a hangya, novemberben pedig a Jancsi és a Juliska.

A jövő évben Benedek Elek A fekete ország című meséjének bábszínházi változatát is láthatja a közönség Hurka Gyurka címmel. A kamarateremben folytatódnak a legkisebbeknek szóló csecsemőszínházi produkciók: ősszel a békéscsabai Napsugár Bábszínház darabját a Bíbele, bíbele, paccs!-ot, tavasszal pedig saját produkciójukat, a Nyuszi hoppot tűzik műsorra.