Szegedi alkotókkal nyílik az őszi tárlat

Szegedi hírek | 2017. október 5. 11:00
Vásárhelyi Őszi Tárlat, Alföldi Galéria
Szegedi képzőművészek – többek között Aranyi Sándor, Pataki Ferenc, Popovics Lőrinc és Sinkó János – is kiállítanak a vasárnap megnyíló 64. Vásárhelyi Őszi Tárlaton. A nagyszabású kiállításon az Alföldi Galériában 195 alkotás lesz látható.

Sok alkotás érkezett

Az idei évben közel hatszáz alkotás érkezett az őszi tárlatra: 248 alkotó 366 festményt, 97 grafikát, 94 plasztikai alkotást, 23 egyéb és 4 multimédiás művet adott be – ezekből válogatott a zsűri.

Vasárnap nyílik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat, a legnagyobb múltú évente megrendezett országos képzőművészeti seregszemle, melyhez több kísérő kiállítás is kapcsolódik.
Az Alföldi Galériában rendezett Vásárhelyi Őszi Tárlaton 134 művész 195 alkotását láthatja a közönség. A kiállításon 82 festmény, 23 grafika, 24 plasztika, egy multimédiás, valamint négy egyéb, műfajilag be nem sorolható alkotás szerepel.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente sorra kerülő Velencei Biennále tekint vissza komolyabb múltra. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

A tárlat megnyitóját megelőzően aláírják azt a megállapodást, mely szerint a város kilenc festményét – köztük Tornyai János Vadászlak és Kurucz D. István Aratás című képét – a Hódmezővásárhelyi Alkotóházban helyezik el.

Délután a Tornyai-múzeumban az elmúlt év fődíjas alkotója, Kondor Attila mellett a Rudnay-ösztöndíjat elnyerő Szvet Tamás, illetve a fiatal festők nívódíjával elismert Jagicza Patrícia Linda munkáiból nyílik kiállítás.

A napot hagyományos művésztalálkozó zárja a Mártélyi Alkotóháznál.

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!