Ménesi Imre: Zárolták Erdei Péter vagyonát!

Szegedi hírek | 2017. szeptember 14. 12:11
Erdei Péter, Ménesi Imre, Szegedi Vásár és Piac Kft., Gyulai Járási Bíróság, zárolás
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Zárolták az egykori piacvezető, Erdei Péter ingóságait, ingatlanait és bankszámláit a Gyulai Járási Bíróság határozata alapján. Ezt Ménesi Imre önkormányzati képviselő jelentette be a Mars téri piac bejáratánál.

Erdei Péter volt az ügyvezetője a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek 2010 és 2014 között, amikor egyfős többsége volt a képviselő-testületben a jobboldali koalíciónak. Ménesi akkor is képviselő volt, és többször jelezte, nem mennek a dolgok törvényesen az önkormányzati cégnél. A KDNP-Fidesz-Jobbik többség azonban ragaszkodott Erdeihez.

A 2014-es választások után vizsgálat indult a kft.-nél, és komoly gazdasági visszaélések gyanúja merült fel. Akkor Erdeinek alkalmatlanság miatt mondott fel az önkormányzat.
A szocialista politikus három dolgot tartott a legaggályosabbnak a piac akkori működésével kapcsolatban. Egyrészt a parkoló és beléptető-rendszer, a tűzjelző kialakítása, valamint a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére vonatkozó kiírásokat. Ezekben az esetekben erős a gyanú a túlszámlázásokra.

Az ügyben nyomozás folyik, melynek vezetője szerint körülbelül 45 millió forintra tehető a kár. Épp ezért rendelte el a vagyonzárat, hiszen ezt a pénz csak akkor térülhet meg, ha a volt ügyvezető nem idegenítheti el ingóságait és ingatlanait. Ménesi felszólítja a helyi Fideszt, hogy térítsék meg a kárt, hiszen a szegedieket érte kár. Emlékeztetett arra is, hogy korábban a cég fizetett olyan szóróanyagokat, melyeket kampányra használt fel annak idején a Fidesz.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!