Éhező gyerekekért tekerhetünk a fesztiválon

Szegedi hírek | 2017. augusztus 29. 10:47
Budapest Bike Maffia, Cofidis Magyarország, jótékonyság, halfesztivál, Tekerj, hogy segíthess!
Szegeden folytatódik a hét végén a hátrányos helyzetű gyerekek étkezésére adományt gyűjtő jótékonysági kezdeményezés. A halfesztiválon felállított sátorban görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló gyerek napi étkezését támogathatjuk.

A tavasszal Budapesten megrendezett sikeres programot követően vidéken először Szegeden lendül akcióba a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország jótékonysági programja. Szeptember 2-án a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon lesz megtalálható a sátor, ahol a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló gyerek napi étkezését tudja biztosítani a lelkes tekerő közönség.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy nagyjából 50 ezerre tehető azoknak a gyerekek száma, akiknek a napi háromszori étkezés sem biztosított Magyarországon. Az iskolai szünetek alatt, amikor nincs az iskolai étkeztetés, sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, és időszakosan vagy rendszeresen éhezik.

A Tekerj, hogy segíthess! elnevezésű program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, hogy támogatást gyűjtsön a rászorulóknak. A résztvevők görgőkre szerelt kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehetik próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek a bicikliken. Tavasszal a budapesti programindító akción 1188 gyermek napi étkezését sikerült fedezni, 3564 adag ételadomány összegyűjtésével.

A szervezők szeptemberben több vidéki városba viszik tovább a jótékonysági akciót, elsőként Szegeden a halfesztivál keretein belül rendezik meg újra az interaktív programot. Így a halászléfőzés és kóstolás, valamint a koncertek mellett, most bárki 1 kilométer letekerésével hozzájárulhat egy rászoruló gyermekek napi étkeztetéséhez. A szegedi állomás után legközelebb Pécsen és Debrecenben nyílik lehetőség a jótékonykodásra.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!