Vitamintárral megy a Somogyi-könyvtár a SZIN-re

Rövid hírek | 2017. augusztus 23. 09:46
Somogyi-könyvtár, Szegedi Ifjúsági Napok, Partfürdő
Új játékokkal várja a Szegedi Ifjúsági Napok, a SZIN közönségét az újszegedi Partfürdőn a Somogyi-könyvtár.

Az „Egészséges Szegedért” programhoz kapcsolódva szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy már az ókorban is jól ismert tény volt: az olvasás „gyógyír a lélekre.”
A rendezvény kísérőprogramjait évek óta hagyományosan gazdagító Dóm téri bibliotéka sátránál irodalmi, logikai és ügyességi játékokkal pihenhetik ki a koncertek fáradalmait a SZIN vendégei.

A régebbi, töretlen népszerűségnek örvendő elfoglaltságok –   áfonyás muffingyilkosság, pentago, szuperhős-párosító – mellett a fiatalok idén kipróbálhatják a párban játszható, szegedi eredetű Turul játékot is. Az egészséges életmód iránt érdeklődők pedig a Gabona game-ben és a Herba-totóban  tesztelhetik tudásukat. Aki jól teljesít, idén sem távozik üres kézzel a könyvtár sátrától, könyvajándékok és apró meglepetések várják a fesztiválozókat.

Az idei év újdonságaként a Vitamin Szalon jóvoltából dinnyeevő versennyel és Detox Juice-al is készülünk a vállalkozó szellemű fiataloknak, aki pedig ügyesen pörgeti meg a könyvtár szerencsekerekét, azt a Lipóti Pékségben várja jutalom.