Szerdán nálunk is újra támad a kánikula

Szegedi hírek | 2017. augusztus 8. 21:02
kánikula, figyelmeztetés, Országos Meteorológiai Szolgálat
Szerdára ismét csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szegedre most a múlt hetinél egy fokkal alacsonyabb, másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szerdán a középhőmérséklet ismét az ország nagy részén 25, a Dél-Alföldön 27 Celsius-fok felett valószínű.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség veszélye miatt. A fővárosra és Pest, továbbá Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Az előrejelzés szerint szerdán túlnyomóan napos idő várható a Dunától keletre kevés, a Dunántúlon kissé több gomolyfelhővel. Csapadékra jó eséllyel sehol sem kell számítani, de késő délután, este az Alpokaljára Ausztria felől kis valószínűséggel besodródhat esetleg egy-egy zápor, netán zivatar.

A leghidegebb órákban általában 12-20 fok lehet, de főként az északi völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebbre lehet számítani. Napközben 31-38 fokig melegszik a levegő. A Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!