Pótfelvételivel több százan juthatnak be az egyetemre

Szegedi hírek | 2017. augusztus 8. 19:19
Szegedi Tudományegyetem, pótfelvételi, vi2017-08
A szegedi egyetemen több száz új hallgatóra számítanak, akik a pótfelvételi eljárásban jutnak majd be az oktatási intézménybe. Velük együtt meghaladja majd a 6 ezret azoknak a száma, akik ősszel kezdik meg tanulmányaikat az intézményben. Főként a bölcsészek, a tanárok, a diplomás ápolók létszáma nőhet. (videóval)

Akik a rendes felvételi eljárásban nem jutottak be a felsőoktatásba, vagy esetleg nem is jelentkeztek tavasszal, a pótfelvételi révén még megkezdhetik a tanulmányaikat ősszel. A Szegedi Tudományegyetem tíz kara és a Tanárképző Központja is hirdetett pótfelvételit, főként önköltséges képzésekre. 

Szakál Péter, az egyetem oktatási igazgatója elmondta a jelentkezők több, mint 300 képzés közül választhatnak. Az egyetem természettudományos képzéseket, mérnök, informatikus képzéseket, alap, mester, doktori képzéseket, távoktatásos képzéseket kínál az érdeklődőknek.

A legtöbb helyet  a Bölcsészettudományi Kar és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar kínált fel újra, itt majdnem 40-40 szakon várják az újabb jelentkezőket. A főként önköltséges képzések mellett az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar ápolás mesterszak államilag támogatott helyeire is lehetett, illetve lehet jelentkezni. A pótfelvételit kizárólag elektronikus úton lehet beadni, a határidő ma éjfélkor jár le. Az egyetemen a korábbi évek tapasztalatai alapján arra számítanak, hogy a pótfelvételivel 3-400 új hallgató kezdheti meg ősszel a tanulmányait. A rendes felvételi eljárásban összesen 5725 diákot vettek fel.