Veterán járművek: Öregek, de gyönyörűek

Szegedi hírek | 2017. augusztus 6. 12:00
veterán járművek, autó, motor, öreg, Veteránjármű találkozó, Dél-Alföld Veteránjármű Egyesület, Martonosi János, vi2017-08
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Immár 11. alkalommal találkoztak Szegeden a veterán autók és motorok szerelmesei. Idén a legöregebb autó egy 1928-as Buick, a legöregebb motor, pedig egy 100 éves Victoria volt. A járművekkel a szegediek a Széchenyi téren találkozhattak vasárnap délelőtt.

A hőség ellenére nagyon sokan látogattak el vasárnap délelőtt a Széchenyi térre, ahol közel 150 veterán járművet vonultatott fel a Dél-Alföld Veteránjármű Egyesület által szervezett találkozó. Sokan rácsodálkoztak a gyönyörű állapotban lévő Cadillack, vagy a szocialista éra luxus autójára a Csajkára, amely szinte tökéletes állapotban van. A legidősebb autó egy 1928-ban készült Buick volt, amelyet nagyon sokan megcsodáltak, de természetesen a kiállított veterán járművek közül nem hiányozhatott a Trabant sem. Ez a jármű Németországból érkezett a találkozóra. A legfurcsább jármű egy lánctalpas motor volt, amelyet igen sokan megcsodáltak. A egöregebb jármű megtisztelő címet egy 100 éves Victoria motor érdemelte ki, amely természetesen 100-as rajtszámmal vett részt a felvonuláson.

Martonosi János, az esemény főszervezője elmondta, a veterán járművek tulajdonosai egy kicsit bogaras emberek és szenvedélyük a régi autó, vagy motor. Számukra óriási sikerélmény, amennyiben egy rozsdás roncsból, gyönyörű járművet varázsolnak, több száz óra munka ráfordításával.

A Veteránjármű találkozót kétévente rendezik meg Szegeden és egyre nagyobb érdeklődés övezi. Sokan látogatnak ki rá és egyre több a résztvevő jármű is. Idén 11. alkalommal jöttek össze az érdeklődők. Az idei rendezvény legmesszebbről érkezett résztvevője Amerikából jött, igaz ő járművet nem hozott magával. A legmesszebbről érkező autó Németországból érkezett.

Martonosi János kiemelte, a veterán járművek tulajdonosai nagyon jól ismerik egymást, szinte egy nagy családot alkotna, az ilyen rendezvények pedig arra jók, hogy egyrészt tapasztalatokat cseréljenek, valamint bemutassák magukat a nagyközönségnek.