Kunszetmártoni alkotók a Démász Galériában

Szegedi hírek | 2017. július 7. 21:42
Démász Galéria, kunszentmártoni művésztelep, Marton Árpád
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A kunszentmártoni művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás Színek, hangulatok címmel a Démász Galériában. A húsz kiállító alkotásait augusztus 3-ig láthatják a szegediek.

A Művésztelep ötlete Mártonfi Benke Márta gondolataiban fogalmazódott meg először, majd a kunszentmártoni művésztársakkal karöltve a Helytörténeti Múzeum, a Szent Márton Plébánia és Kunszentmárton önkormányzatának támogatásával valóra vált az elképzelés.

A képzőművészekből mára egy valódi közösség jött létre és egyre több igényes alkotással örökítik meg Kunszentmárton természeti és épített környezetét. A városban élő művészekhez már a kezdetektől is csatlakoztak vidékről, így többek között Szolnokról, Szentesről, Kecskemétről és Budapestről is.

A Démász Galériában pénteken megnyílt tárlaton Benyó Gabriella, Berta Tamás, Bíró Mária, Karsai Ildikó, Karsai Rózsa, Kiss Györgyi, Kozák Liza, Harsányi Zsuzsanna, Hercz Szilvia, Mártonfi Benke Márta, Molnár Adrienn, Mucsi Ferenc, Németh Ferenc, Prekup János, Séra Erzsébet, Stonawski József, Stonawskiné Szűcs Klára, Szamecz Béla, Szamecz László, Tóth János alkotásait láthatják az érdeklődők.

Az augusztus 3-ig – hétköznapokon 9-től 19 óráig – látható tárlatot Marton Árpád színesztéta ajánlotta a kiállításlátogatók figyelmébe.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!