Szegeden gyakorolhatnak a leendő villamosmérnökök

Szegedi hírek | 2017. június 27. 11:43
Démász Hálózati Elosztó Kft., Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar, Nemzeti Közművek
Egy megállapodás értelmében a jövőben az Óbudai Egyetem villamosmérnök hallgatói Szegedet, a Démász Hálózati Elosztó Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közművek villamoshálózati elosztó társasága és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, amelynek értelmében a duális villamosmérnöki képzést választó hallgatók ezután a Démász Hálózati Elosztó Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként.

2017 őszétől az egyetem hat karán, így a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon is indul duális képzés, összesen több mint 200 helyre jelentkezhetnek a középiskolai tanulmányaikat befejezők.

„A felsőoktatási intézmény és a Nemzeti Közművek részeként működő hálózati elosztó partnersége a duális felsőoktatásban közös érdek, amellyel a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében a villamosmérnökök magas színvonalú és iparág-centrikus képzésében is részt vállal a társaság.” – mondta Kóbor György, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója, a Démász vezérigazgatója.

Az együttműködés értelmében az egyetem villamosmérnök alap- és mesterképzési szakán tanuló hallgatók a Démász Hálózati Elosztó Kft.-nél mint külső gyakorlóhelyen tölthetik el szakmai gyakorlatukat.

Ez idő alatt a diákoknak alkalmuk lesz arra, hogy a szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen és munkakörben összekapcsolják az elméleti és gyakorlati tudást. Ezen kívül jártasságot szerezhetnek leendő szakmájuk anyag-, eszköz- és technológia ismeretében is. A nagyvállalati szervezetben eltöltött hetek alkalmat teremtenek az egyetemi hallgatóknak arra is, hogy személyesen megtapasztalják, mit jelent az egyes munkafolyamatokban az együttműködés, a problémamegoldás, a helyzetfelismerés, ami összességében fejleszti az innovációs készségüket is.

A Démász hálózati elosztó társasága nem csupán a gyakorlati idejük alatt segíti a diákokat, a vállalat munkatársai a kiválasztott fiatalokat mentorként is támogatják tanulmányaik és diplomamunkájuk elkészítése során, sikeres diplomázást követően a legjobbaknak pedig munkalehetőséget is kínál a társaság.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!