Szeged nyerte az egyetemi szépségversenyt

Szegedi hírek | 2017. június 19. 11:52
SZTE, szépségverseny, campus, eduline
Nemcsak az egyik legjobb, hanem a legszebb hazai egyetem is a szegedi. Toronymagasan az SZTE-t választották a legtöbben a legszebb magyar egyetemi campusnak. Az eduline.hu portál egyetemi szépségversenyén közel 14 ezer szavazott kapott a Tisza-parti universitas.

Vasárnap éjfékor lezárult az eduline.hu internetes portálon a szavazás, amelyen Magyrország legszebb egyetemi campusát keresték.

A szavazók 40 százaléka szerint a Szegedi Tudományegyetemé a legszebb campus a magyarországi egyetemek közül. Öt nap alatt 34 ezer 135 szavazat érkezett a versengő tíz nagy magyarországi felsőoktatási intézményre. Ez azt jelenti, hogy a szegedi egyetemet közel 14 ezren tartották a legszebb campusnak.

A dobogó második fokára a szavazatok 30 százalékával a Debreceni Egyetem került. A harmadik a Szent István Egyetem lett 10 százalékkal.

Versengett még a Pécsi Tudományegyetem (5%), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (5%), Eötvös Loránd Tudományegyetem (4%), a Budapesti Gazdasági Egyetem (4%), a Budapesti Corvinus Egyetem (2%), az Óbudai Egyetem (1%), valamint a Széchenyi István Egyetem (1%).

A Szegedi Tudományegyetem – a város különböző helyein található közel 300 ingatlana közül – a Rektori Hivatalról készült fotóval szerepelt a versenyben.

Fotó: www.u-szeged.hu

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!