Futurisztikus új lakópark épül Szegeden

Szegedi hírek | 2017. június 18. 11:49
lakópark, Kábelgyár, Cédrus Lakópark, Lekeny György, vi2017-06, tv
Mintegy hat hektáron épül meg Szeged legújabb lakóparkja a Cédrus Liget. Októberben kezdik meg az építkezést a régi kábelgyár területén a Huszár, a Bakay Nándor, a Mura és a Rigó utca által határolt területen. A befektető szerint XXI. századi formák, 40%-os zöldfelület és környezetbarát fűtési rendszer jellemzi majd az épületegyüttest. (videóval)

2008-ben készült részletes rendezési terv a Rigó utcai egykori kábelgyár helyére. Akkor egy lakóparkot terveztek ide építeni, azonban az azóta eltelt időben a projekt nem indult el. Most azonban már látható, hogy a bontási munkálatokkal elkészültek, ezért megkerestük a Huszár kft-t, hogy mikorra várható a beruházás megkezdése a hat hektáros területen. Lekeny György szerint egy Közép-Kelet Európában is egyedülálló lakóparkot építenek hamarosan. A cél az volt, hogy egy innovatív, egy kicsit kortárs építkezési formában valósítsák meg a projektet, amely során mintegy 590-600 lakás, üzlethelyiség és iroda épül meg, 40%-os zöldterületi mutatóval

A lakások mérete 50 és 400 m2 között mozog majd, egyedi elrendezésűek lesznek, hatalmas üvegfalakkal, kulcsra készen kapják majd meg a lakók. A rezsi is alacsony lesz, hiszen két termálkút biztosítja majd a gazdaságos és környezetbarát fűtést. A beruházást természetesen alapos piackutatás előzte meg, a befektető szerint lesz kereslet a lakóparki ingatlanokra.

A Cédrus liget lakópark építése késő ősszel, várhatóan októberben indul, a lakásokat pedig 2019 végén vehetik majd birtokba az új lakók.