Eredményes a Befutó program

Szegedi hírek | 2017. június 18. 11:37
SZTE, Szegedi Tudományegyetem, Kommunikációs tanszék, gyakornok, program, Szajbély Mihály, vi2017-05, tv
Újabb szakaszába lépett a szegedi kommunikáció tanszék által indított Befutó ösztöndíj program. A 2015 óta működő kezdeményezéshez újabb szervezek csatlakoztak, így most már összesen tíz intézménynél és cégnél vállalhatnak gyakornoki munkát a szegedi kommunikáció szakos hallgatók. (videóval)

A Befutó programmal mindenki jól jár, hangsúlyozta a Bölcsészettudományi Kar dékánja, a kommunikáció tanszék vezetője. Szajbély Mihály szerint a hallgatók szakmai gyakorlatot szereznek, a cégek friss tudású szakembereket foglalkoztathatnak, a program pedig segít életben tartani magát a kommunikáció szakot.

A kommunikáció szaknak gyakorlatilag nincsen állami finanszírozása, illetve olyan magas bekerülési pontszám, amit csak egy-két hallgató tud átlépni minden évben. Az ösztöndíj program ahhoz nyújt segítséget, hogy ahllagatók fizetni tudják tandíjukat. - mondta a dékán.

A gyakornoki programhoz idén tíz cég vagy intézmény csatlakozott, akik fél éven át foglalkoztatják a hallgatókat különböző munkakörökben. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara például már második alkalommal köt szerződést, ők  PR feladatok ellátására kerestek munkatársat.

Martonosi János, a Kamara kommunikációs munkatársa elmondta mivel új kommunikációs formákat alkalmaznak - közösségi oldal, hírlevél - szükség van fiatal szakemberekre.

A Szegedi Nemzeti Színház most először keresett ily módon gyakornokat. Gyüdi Sándor szerint ugyanis nem elég jó színházat csinálni, a modern internetes fórumokon is tartani kell a kapcsolatot a közönséggel. Ezért választották Mezőlaki Reginát, aki elmondta, elsősorban a színház online kommunikációjában kell majd segítenie, főleg az instagramon való kommunikáció fellendítésében .

A pályázó egyetemisták többek között újságírói, vállalati kommunikációs és online tartalom menedzseri munkakörökben végeznek majd munkát a következő tanévben.

A fotó illusztráció