A Démász Galériában 23 alkotó jubilál

Szegedi hírek | 2017. június 17. 15:25
SZÖG-ART, Démász Galéria, Kozma József, jubileum, kiállítás
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Jubileumi kiállítás nyílt a 25 éves SZÖG-ART alkotóinak munkáiból a 15 éves Démász Galériában. A művészeti egyesületnek a negyedszázados évforduló alkalmából a város nevében Kozma József, a kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság elnöke Szeged Város Arany Plakettjét adta át.

Július elejéig lesz nyitvaA huszonhárom képzőművész alkotásait július 4-éig láthatják az érdeklődők a Démász Galériában.

A Démász Galéria története a SZÖG-ART Művészeti Egyesület 10 éves jubileumi kiállításával kezdődött 2002. április elején. Az ötlet olyan sikeresnek bizonyult, hogy a másfél évtized alatt több mint 200 kiállítást rendeztek a szegedi székhelyű áramszolgáltató Klauzál téri székházában. A neves helyi és országos, sőt külföldi képzőművészek tárlatait a 15 év alatt közel 100 ezren tekintették meg.

A jubileumi tárlat megnyitóján P. Szabó Ernő művészettörténész a művészeti egyesület mostani kiállításáról elmondta: „Öt alkotó már csak a műveivel lehet köztünk, tizennyolcan viszont itt vannak, és ők a kortárs művészet elismert képviselői.”

A megnyitó vendégei személyesen is találkozhattak az idén 25 éves SZÖG-ART Művészeti Egyesület neves képzőművészeivel, valamint szem- és fültanúi lehettek  Benedekfi István – Marton Árpád – Szondi Tamás zenés szerzői-előadói ősbemutatójának.

Az ünnepélyes megnyitót követően a város nevében Kozma József, a kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság elnöke köszöntötte az alkotúkat és a kiálítás látoagatóit, majd Botka László polgármester nevében Szeged Város Arany Plakettjét adta át a művészeti egyesületet képviselő Aranyi Sándornak.

A helyszínen korabeli képzőművészeti emléknyomatot kaphattak a vendégek és természetesen a különleges születésnapi tortát is megkóstolhatták.

A tárlaton kiállító művészek: Aranyi Sándor, Darázs József, Eszik Alajos, Farkas Pál, Fritz Mihány, Gál Lehel, Halla Tibor, Kalmár Márton, Kovács Keve, Lóránt János Demeter, Pataki Ferenc, Popovics Lőrinc, Sejben Lajos, Sinkó János, Szabó Tamás, Szathmáry Gyöngyi, Székó Gábor, Zombori László, valamint Dér István, Fischer Ernő, Lázár Pál, Kass János és Novák András alkotásait is láthatják az érdeklődők.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!