Jelzőlápás körforgalom: hétfőtől fénycsere!

Szegedi hírek | 2017. június 15. 16:18
Jelzőlápás körforgalom, led lámpák, Kossuth Lajos sugárút, Vásárhelyi Pál utca
Hétfőtől teljesen kicseréli a kivitelező a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth Lajos sugárút és Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A jótállási kötelezettség keretében végzett javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, vezessenek óvatosan!

Június 19-től a Kossuth Lajos sugárút és Vásárhelyi Pál utca kereszteződésében lévő jelzőlámpás körforgalomban a kivitelező, az A-Sz-E konzorcium jótállási kötelezettség keretében teljesen kicseréli a burkolatba épített világító fényeket. A munkák várhatóan július 30-ig tartanak.

A javítás ideje alatt a jelzőlámpák nem működnek, a csomópontban egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. A körforgalomban közlekedő villamosnak elsőbbsége van, ezért kérik az autósokat, hogy a körforgalomban a szokásosnál nagyobb körültekintéssel közlekedjenek.

A javítás jótállási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a városnak nem kell a javításért fizetnie, majd ezt követően további 5 évvel meghosszabbodik a burkolatba épített ledes fényjelzőkre vonatkozó jótállási időszak.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósult, 29,887 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt részeként. Kivitelezési munkáit az A Sz E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával.

2011 végére megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!