A nyár veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

Szegedi hírek | 2017. június 15. 10:39
nyár, veszély, rendőrség, figyelmeztetés, vi2017-06, tv, szgy
A két és fél hónapos nyári szünet alatt a szokásosnál is több veszély leselkedik a fiatalokra. Sokan nyaralnak vízparton, többen közlekednek kerékpáron, sokan maradnak hosszabb-rövidebb időre szülői felügyelet nélkül. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egész napos programot hirdetett, hogy megelőzzék a 14 évnél fiatalabbak áldozattá válását.

Közlekedésbiztonságról, vízparti veszélyekről, állat- és környezetvédelemről tartottak játékos prevenciós foglalkozást a Szegedi Vadasparkban. A nyári hónapokban a szokásosnál is több veszélynek vannak ugyanis kitéve a vakációzó gyerekek. A gyerekeket a rendőrökön kívül az orvostanhallgatók egyesülete is ellátta jó tanácsokkal, mi a teendő kisebb nyári balesetek esetén. 

A rendőrségi statisztikák szerint a közlekedési balesetek száma is megnő a nyári hónapokban. A gyerekek kisebb százalékban okozói, többségében inkább elszenvedői ezeknek. Megnő a forgalom a parkok és játszóterek környékén is. A rendőrség célja, hogy a nyári hónapokban is biztonságban legyenek a gyerekek, ehhez pedig az szükséges, hogy ebben az időszakban is mindenki, gyerekek és felnőttek egyaránt, tartsák be a szabályokat.