Felújítják a buszmegállót a Bartók téren

Szegedi hírek | 2017. június 15. 11:06
forgalomelterelés, felújítás, buszmegálló, Bartók tér, vi217-06, megálló
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Június 18-án, vasárnap kezdik meg a Bartók tér 9-10. szám előtti buszmegálló felújítását, ezért megváltozik az itt közlekedő buszok és trolik közlekedési útvonala.

A felújításra azért lesz szükség, mert az itt található útszakasz megsüllyedt, megtöredezett. A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság csütörtöki ülésén tárgyalta azt az előterjesztést, melyben a beruházás és a forgalomelterelés részleteit taglalták. Ennek alapján a változások június 18-án lépnek életbe, amikor elkezdik az út felújítását. Várhatóan egy hónapig lesz lezárva az érintett szakasz, ezért az arra közlekedő járművek módosított útvonalon közlekednek. 

A DAKK Zrt. járművei közül a 60Y-os, 67-es, 70-es, 71-es, 72-es, 72A-s, 74-os, 76-os és 76Y-os járatok a Belvárosi híd irányába az Attila utca, a Bartók tér nyugati oldala, Bartók tér északi oldala, Attila utca útvonalon közlekednek. A Mars tér irányában nem változik a buszok útvonala. A trolik közlekedési útvonala Újszeged irányban a következő módon változik: Attila utca, balra Bartók tér, jobbra Mikszáth Kálmán utca, jobbra Bartók tér. A változások érintik a parkolást is, ugyanis a környék bizonyos szakaszain tilos lesz személyautóval megállni. A változásokról a helyszínen tájokztató táblák adnak felvilágosítást a közlekedőket.