Esővel megyek el – Szurdi Zsoltra emlékeztek

Szegedi hírek | 2017. június 14. 10:10
Szurdi Zsolt, emlékkoncert, vi2017-06, szgy, tv
Szeged zenei és kulturális életében meghatározó szerepe volt Szurdi Zsoltnak, a Gőzerő zenekar vezetőjének. A hosszan tartó, súlyos betegség után, 64 éves korában elhunyt zenészre az általa alapított Rock Klubban emlékeztek a zenésztársak, barátok és családtagok. (videóval)

Az emlékest a Nyenyere egylet folkelőadásával kezdődött, amelyben vendégként Zsolt testvére, Marosi Zoltán, Maró is közreműködött. A Rock Klub tagjai szerint Szurdi Zsolt halálával lezárult egy életút, amely sokakra nagy hatással volt, és talán lesz a jövőben is. A tagok úgy érezték, hogy a klubnak saját búcsúesttel kell emlékeznie. 

A Rock Klub régi tagja, Révész Zsolt a klub életéről, az eltelt 35 évről készült filmösszeállítással emlékezett meg barátjáról, zenésztársáról. A film megtekintése után felavatták az emlékfalat, amelynél bárki elhelyezhet egy saját névvel ellátott kis márványkövet a tisztelete jeléül, és ünnepélyesen átkeresztelték a Szeged Városi Rock Klubot. A Gőzerő zenekar műsora után az emlékest „Esővel megyek el” címmel szabad zenéléssel zárult a klub alapítójának tiszteletére.