Kóbor Balázs lehet újra a SZETÁV vezetője

Szegedi hírek | 2017. június 14. 10:32
Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság, SZETÁV, Csányi Lászlót, Kóbor Balázs, Sárkány László
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Hárman jelentkeztek a Szegedi Távfűtő Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatói pályázatára. A közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága a jelenlegi vezető pályázatát tartotta a legjobbnak.

Először Csányi Lászlót hallgatta meg a bizottság. A vegyipari gépészmérnök végzettségű szakember szerint jó a cég jelenlegi iránya, gazdálkodása kiegyensúlyozott, ám az alternatív energiák kiaknázása érdekében újabb projektek indítását tartaná szükségesnek. Az egyetemmel való együttműködést magasabb szintre emelné, a hosszútávú stratégiák kidolgozásában nagyobb szerepet szánna a partnerkapcsolatoknak. Mivel napkollektorok gyártását végző cégtől érkezett, a napenergia jobb és hatékonyabb felhasználását is stratégiai célként jelölte meg.

Csányit követően a jelenlegi ügyvezető igazgató, Kóbor Balázs ötperces expozéját hallgatta meg a bizottság. Kóbor emlékeztetett arra, hogy 2014-ben válságos állapotban lévő céget vett át, melynek a működési engedélyét is bevonták a hatóságok. Az IKV-ba kellett integrálni a fűtési divíziót, hogy folyamatos legyen a szolgáltatás a városban. Miután sikerült stabilizálni az ellátást, ismét önnállóvá vált a cég, és 2016-ban már 200 millió forintos nyereséget produkált. Kóbor Balázs a geotermikus energiarendszerek szakértője, így ő is ebben látja a fejlődés zálogát. A közeljövőben indul meg 4 nagy geotermikus fűtési rendszer kiépítése a városban, így komoly feladat vár a cégre, akárki fogja irányítani.

A bizottság utolsóként Sárkány Lászlót hallgatta meg, aki korábban már irányította a céget. Sárkány szerint is jó irányt vett a SZETÁV stratégiája, elismeréssel szólt arról válságkezelésről, amely 2014 és ’16 között zajlott a cégnél. Szerinte stabilizálni kell a jelenlegi irányt, ügyelni kell az ésszerű gazdálkodásra, olcsó és környezetbarát fűtési technikákat kell bevezetni.

Farkas László, a bizottság elnöke a meghallgatás után kifejtette, korábban tag volt a cég felügyelő bizottságában, és akkor nem hallott olyan összeszedett, előremutató beszámolót, mint amilyet most Kóbor Balázs nyújtott be. Egyetérett vele Lauer István alelnök is, Szentgyörgyi Pál alpolgármester pedig ezt kiegészítette azzal, hogy Kóbor Balázs személyében garanciát lát a jelenlegi kedvező folyamatok továbbvitelére. A bizottság végül ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg, hogy Kóbor Balázs pályázatát támogatja. A végső döntést jövő hét pénteken a városi közgyűlés hozza meg.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!