Még két hétig lehet igényelni szociális tűzifát

Szegedi hírek | 2017. június 14. 01:21
szociális tűzifa, támogatások, Novkov Veszelinka, pályázat
Az idén összesen 400 szegedi háztartás kaphat tűzifa támogatást az önkormányzattól. A pályázatot június 30-ig adhatják be a szociálisan rászorulók, a nyertesek pedig még szeptemberben megkapják az egy erdei köbméter tüzelőanyagot.

Tavaly kora ősszel 350 család kapott ingyen egy erdei köbméter tűzifát az önkormányzattól, akkor 80 pályázó nem fért bele a támogatási keretbe. Ezért idén a város úgy döntött, megemeli a támogatásra fordítható összeget, hogy ebben az évben már 400 háztartásban könnyíthessék meg a fűtési szezont. Az idén a város 17 millió 200 ezer forintot költ erre a célra. 

– Nem szeretnénk rászorultakat elutasítani a keret hiányában, ezért is lett megemelve a rendelkezésre álló összeg, ami az idén már 17 millió 200 ezer forint – mondta a Szeged TV-nek Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője.

Ez az összeg egyrészt fedezi a 400 kaloda tűzifa vásárlását, másrészt a szállítási költségeket is, hiszen többségében idős, elesett, komfort nélküli lakásban élők kapják a tűzifát, akik önmaguk nem tudnának a szállításról gondoskodni.

A pályázatokat is korábban írták ki ebben az évben, hogy minél hamarabb megérkezhessen majd a tüzelő a családokhoz. A pályázati űrlap elérhető a város honlapján, vagy a kirendeltségeken, a kitöltéshez pedig segítséget lehet kérni a Humán Közszolgáltatási Iroda munkatársaitól.

– Azt tapasztaljuk, hogy idén is népszerű a pályázat, máris érkeztek kérelmek, a hatáiridő végéig pedig még több mint két hét van – mondta el az irodavezető. A pályázatok beadási határideje június 30.

Az elbírálás júliusban és augusztusban megtörténik, ezután a megítélt támogatásról értesítést küld az önkormányzat. A tervek szerint már szeptemberben kiszállítják az egy erdei köbméter kemény tűzifát az érintetteknek.

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!