Jubileumi Várjátékokat rendeznek a Stefánián

Szegedi hírek | 2017. június 14. 01:20
Várjátékok, Stefánia, Szegedi Pinceszínház, Varga Bálint
Július 6-tól három héten át az egész család számára tartalmas programokat, köztük tizenöt színházi előadást kínál a Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják a Gyerekrablás a Palánk utcában című zenés ifjúsági színdarabot.

A szegedi magánteátrum az elmúlt másfél évtizedben hagyományt teremtett az igazi családi programsorozatnak számító játékokkal. A 2003 óta hagyományossá vált előadássorozatra minden évben több ezer felnőtt és gyermek kíváncsi. A szegedi színházi fesztivál egyedülálló abban is, hogy gyerekeknek, családoknak és kifejezetten felnőtteknek szóló produkciókat egyaránt kínálnak.

A jubileumi fesztivál hagyományosan a legkisebbeknek szóló műsorral indul, délelőtt és délután mesék és bábelőadások várják őket – mondta a Varga Bálint szervező a programokról tartott sajtótájékoztatón.

Az előadások mellett számos ingyenes program: lovaskocsizás, ugrálóvár, népi játszóház szórakoztatja a családokat – tette hozzá.
Vasárnap, július 9-én Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertezik a szegedi vár szomszédságában. A színésznő muzsikustársaival idén elnyerte a legjobb gyermeklemezért járó Fonogram díjat.

A következő héten a várszínházi estéken két vendégelőadás érkezik Szegedre. A Spirit színház produkciójában július 13-án Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regényét, Az ajtó színpadi adaptációját mutatják be Hegyi Barbara főszereplésével. Három nappal később Bengt Ahlfors Színházkomédia című vígjátékát játssza Ivancsics Ilona színtársulata, a darabot Koltai Róbert rendezte.

Évtizedes hagyomány, hogy a szegedi Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári bemutatójával a közönség elé, ez idén Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regényének színpadi változata lesz. Egy budapesti kisfiú, Kondor Lajcsika kalandos történetének színházi adaptációját Janik László készítette el, a darab zenéjét Varga Bálint írta. A zenés ifjúsági színdarabot a július 21-i ősbemutatót követően még öt estén láthatja a közönség.

Fotó: archív

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!