Megszűnik a csikorgás az Európa Ligetnél

Szegedi hírek | 2017. június 1. 17:07
villamos, csikorgás, csikorgásmentesítés, Európa Liget, vi2017-06, szgy
A városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén napirendre került a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. idei rekonstrukciós terve, melyből kiderült, hogy idén komoly összeget fordítanak a villamossínek karbantartására.

A 2-es villamos vonalán, az Európa Ligetnél megpróbálják megszüntetni a sínek csikorgását, ami az ott lakók életminőségét javíthatja majd. Ezt az úgynevezett „vizes sínkenők” segítségével próbálják ezt megoldani, amire több mint 3 millió forintot szánnak. Elsősorban a régi típusú Tátra villamosokra jellemző a kellemetlen hang, amikor kanyarodnak, ezért sok lakossági panasz érkezett ebben az ügyben a terület önkormányzati képviselőjéhez. 

A Dugonics térnél az elektromos váltót korszerűsítik, a Szabadkai úton pedig többek között felújítják a kertészeti bejárót, a Kereskedő közi átjárónál aszfaltburkolatot cserélnek, több helyen pedig a felsővezeték tartóoszlopai rozsdamentesítését végzik el. A teljes rekonstrukciós tervre 70 millió forintot költ az SZKT. 

A közvilágítás fejlesztésének idei első ütemét is elindítják. Idén összesen nettó 11,8 millió forintot költenek erre a célra. Lámpatesteket szerelnek többek között a Felsőkikötő soron, a Késmárki utcában, valamint Baktóban és Subasán is. A későbbiekben folytatódik a hálózatbővítés is, mely kivitelezőivel már megkezdődtek az egyeztetések.