Végre tiszta vizet önthetünk a pohárba

Szegedi hírek | 2017. május 31. 12:49
Ivóvízminőség-javító projekt, vízmű-telepek, Szeged-Algyő, Szeged Polus Kft.
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében lezárult a két település lakosságát ellátó vízmű-telepek ivóvíz tisztítási technológiájának fejlesztése és ivóvízhálózatának rekonstrukciója. Az ünnepélyes átadóra szerdán délben került sor a Margaréta utcai telephelyen.

A projekt 3,3 milliárd forintba került, és az Európai Unió anyagi támogatásával biztosítja, hogy mostantól a két településen minden központi előírásnak megfelelő minőségű vizet ihatunk.

Molnár Áron, Algyő polgármestere emlékeztetett arra, hogy nem volt zökkenőmentes a beruházás, és 2015-ben szerződést is bontottak a kivitelezővel, így a projektet végül a Szegedi Vízmű fejezte be. Az uniós elvárásoknak főként két összetevő miatt kellett megfelelni, az arzén és ammónium mennyisége ugyanis túl magas volt a szegedi és algyői vízben.

– A beruházás hasznát ezért főként az egészségünkben mérhetjük majd – mondta Molnár Áron.

A projektet lebonyolító Szeged Pólus Kft. nevében Csanádi Zoltán mondott köszönetet a beruházásban résztvevő személyeknek és cégeknek. Mostantól kicsit szagosabb lesz a szegedi víz, ám állítólag ez néhány hónap múlva elmúlik. Mivel a víz próbája az ivás, a Szeged III. számú Vízmű-telep ünnepélyes átadása után mindenki fogyaszthatott a megtisztított vízből. Az egybegyűltek egyöntetű véleménye szerint jó ízű, és minden bizonnyal egészséges vizet tölthetünk ezután a poharainkba.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!