Tünékeny idő a Démász Galériában

Szegedi hírek | 2017. február 26. 19:54
DÉMÁSZ Galéria, Sejben Lajos, kiállítás, Pataki Ferenc, Kozma József
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Tünékeny idő címmel nyílt kiállítás Sejben Lajos képzőművész alkotásaiból a DÉMÁSZ Galériában. A nemzetközileg is elismert szegedi művész több mint három évtizedes alkotói munkásságának keresztmetszetét mutatja be.

Egy hónapig láthatóA tárlatot március 22-ig, munkanapokon 9-től 19 óráig tekinthetik meg az érdeklődők a Démász Klauzál téri székházában.

A nemzetközileg elismert szegedi alkotó, Sejben Lajos jubileumi kiállítása nyílt meg pénteken Tünékeny idő címmel a DÉMÁSZ Galériában. A képzőművész harmincéves munkásságának legkiemelkedőbb alkotásait, olajfestményeit és kollázsait, plasztikáit mutatja be.

A sokoldalú és eredetileg szerszámmérnök végzettségű Sejben Lajos olajfestményei mellett kollázsait és plasztikáit is bemutatja az egy hónapig nyitva tartó tárlaton. Sejben semmilyen anyag felhasználásától nem idegenkedik, számára az a fontos, hogy a művész át tudja változtatni, magáévá tudja tenni mindazt, amivel dolgozik, legyen az utcakő, bádog, fa, bőr, fém vagy papír.

A tárlatnyitón a művésztárs, Pataki Ferenc festőművész méltatta Sejben Lajos munkásságát, aki szerinte elkerülte a divatirányzatokat, munkáiból pedig a szabad festés örök élménye árad.

A város nevében Kozma József, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke köszöntötte a jubiláló alkotót. A városatya Botka László polgármester üdvözlete mellé Szeged oklevelét is elhozta a kiállító művésznek.

A Démász Galériában a kiállított festmények mellett fából, bádogból és papírból, bőrből, kőből készült játékos és kísérletező alkotásokat tekinthetnek meg a kiállításlátogatók.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!