Több pénz jut szociális tűzifára Szegeden

Szegedi hírek | 2017. február 16. 13:10
szociális támogatás, tűzifa, önkormányzat, segítség, vi2017-02, tv
Az önkormányzat saját erőből kénytelen megoldani a szociális tűzifa biztosítását, mivel nem volt lehetőségük pályázni az állami támogatásra. (videóval)

A korábbi évek tapasztalatai miatt az önkormányzat múlt pénteki közgyűlésen 100 millió forinttal megemelte a szociális alapját, amelyből az idén a korábbinál is több tüzelőt biztosítanak a rászorulóknak. Az önkormányzat adta, és ki is szállíttatta a tűzifát számukra. Több önkormányzati képviselő is tapasztalja, hogy folyamatosan, és jelentős mértékben nő a rászoruló háztartások száma. Szécsényi Ferencné tápéi képviselő szerint a baktói kiskertekben lévő elhalt és a Szilléri-csatorna mellett kiszáradt fákat is ki lehetne vágni, hiszen hatalmas az igény a tűzifára ezen a hideg télen. 

Az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodája 350 háztartásnak nyújtott már szeptember – október hónapokban segítséget, hogy ne fagyoskodjanak az idei hosszú és nagyon hideg télben. Ez 50 családdal több, mint 2015-ben. Azonban úgy tűnik, ez még mindig nem elég. Az önkormányzat ugyan 100 millió forinttal növelte a szociális kiadásokat, ám úgy tűnik, elkelne még a segítség. Joób Márton a szociális bizottság elnöke elmondta, hogy az elmúlt években kezdték el a tűzifaosztást, első évben 9 és fél millió, utána 13 millió és most 15 millió forintot állítottak be a költségvetésbe. Azt látják, hogy ez az igazi rezsicsökkentés, és ezzel tudnak segíteni azoknak a családoknak, melyeknél komoly gondot okoz a téli hónapokban a fűtés kifizetése.