Engedéllyel graffitiznek az Etelka soron

Szegedi hírek | 2017. február 16. 13:04
graffiti, etelka sor, vi2017-02, tv
Külföldön már bevett gyakorlat, hogy az épületek falát – a tulajdonos engedélyével – graffiti művészek díszítik. Szegeden pár éve négy falat biztosítottak a művészeknek, most pedig az Etelka sori lebontott garázssor megmaradt faldarabja ad felületet az alkotóknak. (videóval)

Szegeden évekkel ezelőtt már adtak át  legálisan festhető felületeket, amelyek közé most bekerült az Etelka sori lebontott garázssor megmaradt hátsó része is. A falat ugyanis önkormányzati engedéllyel kezdték díszíteni graffitisek. A fő motívum a víz, egyrészt a közeli Tisza, másrészt a jövőbeli uszoda miatt. A két fiatalember eddig összesen 30 órát, és 40 festék flakont szánt az engedélyezett, előzetesen egyeztetett graffiti elkészítésére. Az egyik alkotó Treplán Gábor, aki szerint nagy előnye az ilyen lehetőségeknek, hogy nem sietve, mások elől elrejtőzve kell az alkotásukat megvalósítani. 

A falnak ezt a szakaszát a tervek szerint a héten befejezik. Az összesen csaknem 120 méteres falat teljesen beterítik majd a rajzok. A munkában 5 graffitis csapat vesz részt, és egymást váltva, az időjárástól függően dolgoznak majd a következő pár hétben.