Nincs „veszélyeztetett” város a megyében

Szegedi hírek | 2017. február 16. 12:50
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, Lukács János, évértékelő
Stabil és kiegyensúlyozott volt Csongrád megye biztonsága 2016-ban is. Ezt támasztja alá a szakmai és önkormányzati értékelés is – mondta csütörtökön tartott évértékelő sajtótájékoztatóján a megyei rendőrfőkapitány.

Baleseti helyzetképTavaly 683 személyi sérüléssel járó baleset történt, ami 2010 óta a második legkevesebb. A balesetekben 845-en sérültek meg, az okozók közül 62 ittas sofőrt állítottak elő a rendőrök.

Lukács János rendőr dandártábornok hozzátette: a szervezeti teljesítményértékelésen kivételes minősítést kapott a megye.

A főkapitány a részletekről szólva elmondta: rendőri eljárásban 12 ezer 391 bűncselekményt regisztrált Csongrád megye 2016-ban. Kifejtette: a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma 3153 volt, amely 2010 óta a 4. legjobb érték.

Az elmúlt évben 3 emberölés történt a megyében, amelynek felderítése 100 százalékos volt. A bűnügyi szakterületen javult a rendőri eljárásban teljesített, a 14 kiemelt és a közterületen elkövetett bűncselekmények nyomozási eredményessége. Továbbra is cél, az emberek privát szféráját erőszakosan támadó magatartások elleni fellépés hatékonyságának előmozdítása, a kármegtérülés biztosítása.

A megye nyomozó hatóságai 1958 esetben – elmúlt hét év legmagasabb értéke – éltek a bíróság elé állítás jogintézményével, amiért köszönet illeti az ügyészséget és a bíróságot.

Csongrád megyében továbbra sincs „veszélyeztetett” város vagy község, valamennyi település rendelkezik körzeti megbízottal. A polgárőrökkel közös szolgálatban a közterületen töltött órák száma megközelíti a 25 ezer órát. A szubjektív közbiztonságérzet és az objektív adatok közeledtek.

A határon végzett munkáról elmondta: 7571 fővel szemben intézkedtek a járőrök tiltott határátlépés miatt a megye területén, 53 embercsempészt fogtak el.
A Schengeni Információs Rendszer 7783 találatot jelzett, főként körözött gépjárművet adtak át a megye rendőrei a körözést elrendelő hatóságoknak.

Képeink illusztrációk

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!