Harmincegy helyen kezdik el a közvilágítás bővítését

Szegedi hírek | 2016. június 1. 09:24
pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság, Démász, közvilágítás
Komoly közvilágítási fejlesztés indulhat meg a közeljövőben Szegeden, miután az önkormányzat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága szerdán reggel megtárgyalta és elfogadta az erre vonatkozó javaslatot.

Írásban szavaz az önkormányzat képviselője az ELI-Nonprofit Kft. következő taggyűlésén, és a bizottság azt javasolja, hogy tartózkodjon a társaság új javadalmazási szabályzatának elfogadásakor, és ugyanerre kéri a társaság ügyvezető igazgatójának javadalmazásával kapcsolatban is. Mint ismert, a szegedi lézerközpont cégében az önkormányzatnak kisebbségi tulajdonrésze van.
Együttműködési megállapodást köt a fejlesztési keretösszegéből történő közvilágítás bővítésére az önkormányzat az EDF Démász Zrt-vel. Az EDF Démász Hálózati Elosztó Kft. Tájékoztatása szerint több mint 36 millió forint áll rendelkezésre a korábbi évek fejlesztéseiből maradt keretösszegeknek köszönhetően, így mód nyílik arra, hogy a közvilágítást fejlesszék Szegeden. A beérkező igények közül 31 helyszínen lehet megkezdeni a közvilágítás kiépítését.
Munkálatok kezdődnek például Újszegeden a Léda és az Ildikó utcában, Szőregen a Király utcában, Baktón három utcában, Subasán négy helyszínen, de lesznek fejlesztések Tápén, Sziksóstón és Gyálaréten is, a Vágány utcánál pedig 6 lámpatestet szerelnek fel, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés. A listán szerepel két helyszín a Csongrádi sugárúton, valamint egy utcaszakasz a Liszt utca és a Csongrádi sugárút között. A beruházás értéke közel huszonhétmillió forint. A megmaradt pénzt egyelőre nem használják fel, mert a később beérkező igényekre is forrást kell biztosítani.   

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!