Tizenévesek focikupája a Dózsa Sporttelepen

Szegedi hírek | 2016. május 6. 14:50
focikupa, Danon, Dózsa Sporttelep
„Higgy az álmaidban!” címmel állami gondoskodásban élő gyermekeknek szervez fucikupát szombaton délelőtt 10 órától Szegeden, a Hunyadi téri Dózsa Sporttelepen a Danon. A szegedieket ugyanitt sport- és egészségnapra várják.

2016-ban állami gondoskodásban élő, 10-12 éves gyerekek képviselhetik Magyarországot a 32 ország részvételével zajló Danone Focikupa a Gyermekekért elnevezésű rendezvényen, a világ legnagyobb 10-12 éves gyerekeknek szóló futballtornáján.
A budapesti, majd a párizsi döntőbe jutásért ezen a hétvégén a Szeged és Szeged környéki gyermekek focicsapatai mérkőznek meg egymással a Danone Magyarország Kft., valamint az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezésében, az MLSZ Grassroots Programjának támogatásával. A focikupa szegedi elődöntőjével egy időben zajló sport- és egészségnapra is várják az érdeklőket.
Az ügyességi játékok során mindenki megmutathatja tehetségét a dekázó versenyen és a labdaszlalomozáson. Az egészségsátorban pedig a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szervezésében testtömegindex méréssel, táplálkozási tanácsokkal, izgalmas kvízekkel, a legkisebbeket pedig rajzversennyel várják május 7-én, szombaton délelőtt 10-től délután 2 óráig.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!