Egyre emelkedik a tiltakozó pedagógusok száma

Szegedi hírek | 2016. január 26. 02:13
tiltakozás, padagógus, tanitanek.com, vi2016-01, tv
Míg egy helyi pedagógus azt állítja, hogy a Szegedi Szakképzési Centrum megzsarolta azon iskolák dolgozóit, akik csatlakoztak volna a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének petíciójához, addig a Szegedi Szakképzési Centrum cáfolja és visszautasítja a vádakat.

A tanitanek.com oldalon közzétett nyílt levélhez napról-napra egyre többen csatlakoznak és fogalmazzák meg észrevételeiket, nem tetszésüket a magyar közoktatási rendszerrel kapcsolatban.

Egy helyi pedagógus azt állítja, Szegeden megzsarolják azon iskolák dolgozóit, akik fontolgatják, hogy csatlakoznak a miskolci petícióhoz. A tanár Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkárnak üzent a tanitanek.com oldalon, ebben ezt írja: 

„Szegeden többféle módon vegzálják az iskolák dolgozóit! Felhívják telefonon az igazgatókat, rendkívüli vezetői értekezleteket hívnak össze, és kötelezik a vezetőket arra, hogy ha történik valami a Hermann-levél kapcsán, akkor azt jelentsék. A Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója is vegzálja az igazgatókat. Természetesen minden szóban megy, nehogy nyoma maradjon. Még azt is meg akarta tiltani a főigazgató asszony, hogy egy-egy tantestület megbeszéléseket hívjon össze a témában.” 

Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója írásban válaszolt az őt ért vádakra. Levelében így fogalmaz: „a centrum dolgozói nem vegzálják a pedagógusokat. Tájékozódtam, hiszen felelős vezetőként tudnom kell, hogy mi történik a centrumhoz tartozó iskolákban, bármilyen témáról is legyen szó.” Erdélyi Margit azt írja, nincs joga és nem is akarja megtiltani, hogy a Szegedi Szakképzési Centrum iskoláinak tantestületei szavazzanak a Herman-levélről. A nevét nem vállaló pedagógus bejegyzésével kapcsolatban pedig úgy fogalmaz, etikátlannak és jogszabályba ütközőnek tartja, hogy egy névtelen levél mögé rejtőző ember, személyeskedő hangnemben igaztalanul megvádolhatja. A Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója szerint egy ilyen névtelen állítás iskolapéldája a rágalmazásnak és a lejáratási szándéknak.

A tanitanek.com oldalon megjelent, a közoktatás problémáit összefoglaló nyílt levélhez, melyet tavaly év végén a miskolci Hermann Ottó Gimnázium dolgozói fogalmaztak meg, hétfő délutánig több mint 21 ezren csatlakoztak.