Halloweenre készül hétvégén az egész város

Szegedi hírek | 2015. október 30. 11:40
Halloween, REÖK, Belvárosi mozi, Anna fürdő
Az angolszász országokban elterjedt, ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, a halloween egyre népszerűbb Szegeden is. A Tisza-parti városban a hét végén többek között a Belvárosi mozi, a REÖK, az Anna-fürdő, az Auquapolis és vadaspark is számtalan programmal csatlakozik az ünnephez.

A Belvárosi moziban két nap alatt – pénteken és szombaton - közel egy tucat kiváló filmet láthat a közönség. Október 30-án este fél 9-től éjfélig folyamatosan az ünnephez kötődő filmeket vetítenek: vászonra kerül a Bíborhegy, a Valami követ, a Hétköznapi vámpírok és Az utolsó boszorkányvadász is.
Másnap, szombaton délután fél 2-től vetítik a Hotel Transylvania 2. című filmet, este a Bíborhegy, a Hétköznapi vámpírok, a Sicario – A bérgyilkos, és a Macbeth című filmeket láthatják az érdeklődők. A két nap különlegessége, hogy a vetítésekre egységesen 888 forintért váltható jegy.
Szombaton este fél 11-kor pedig ingyen tekinthetik meg a szegediek Hitchcock legendás Madarak című alkotását.

Saját készítésű lámpácskákkal tehetnek egy kört a belvárosban azok, akik részt vesznek szombaton este a REÖK második Lámpás sétáján.
Délután 13 órától egészen 17 óráig a felvonuláson résztvevők saját maguk készíthetik el színes, díszes, ötletes lámpásaikat. A különleges lámpás felvonulás fél 6-kor indul a REÖK elől a Dugonics és a Dóm tér felé, majd a menet a Kárász utcán keresztül visszatér a palota elé, ahol élő koncerttel, sült gesztenyével, sütőtökös rétessel, forralt borral, punccsal várják őket. Miután mindenki megérkezett, egy közös lámpás-emelés után felgyúlnak az épület hangulatos karácsonyi fényei is.

 

A szegedi fürdők is bekapcsolódnak az idei halloween-ünnepbe.
Október 30-án, pénteken az éjszakai fürdő ideje alatt 21-től 24 óráig jelmezes halloween partit rendeznek az Anna fürdőben. Az éjszakai fürdő ideje alatt lézershow-val és rémisztő meglepetésekkel várják a vendégeket: lesz  hennás testfestés és boszorkányos sminkkészítés is.
Újszegeden, a Napfényfürdő Aquapolisban wellness halloween partit rendeznek pénteken este 9 órától másnap hajnal 1 óráig. A rendezvény keretében rendhagyó szaunaszeánsszal, jósdával, vetélkedőkkel és különleges éjszakai fürdőzéssel várják a szegedieket. Az est meghívott vendége Végh Tímea világbajnoki résztvevő szaunamester lesz.

A Szegedi Vadaspark az idén is készül az ünnepre. Szombaton délelőtt fél 10-től állatetetésekkel várják a látogatókat, délután „nemszeretem” állatokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, majd a zsiráfokat és zebrákat lepik meg tök-répa csemegével, végül egy fóka-show zárja a nappali állatbemutató programot. Este pedig számos izgalmas feladat, játék és látnivaló várja majd mindazokat, akik a vadasparkot választják halloween éjszakáján.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!