Kínai halászlé is lesz a halfesztiválon

| Szegedi hírek | 2015. szeptember 1. 15:44
SZTE Konfuciusz Intézet, halfesztivál, kínai halászlé, főzés, Partfürdő, Mohr Richárd, vi09
Ismét nemzetközivé varázsolja az SZTE Konfuciusz Intézete a pénteken nyíló halfesztivált. Az intézet idén már harmadik alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol a kínai halászlé mellett más keleti ételeket is megkóstolhatnak a látogatók.

A statisztikák szerint a kínaiak fogyasztják a legtöbb halat és tengeri gyümölcsöt - mondta Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézetének igazgatója. A hagyományokhoz híven az intézet tanárai és diákjai idén is várják a kínai ízek kedvelőit, valamint a keleti gasztronómiát megismerni akarókat a Halfesztiválon. Mohr Richárd elmondta, szombaton a Partfürdőn bemutatják, hogy milyen is az igazi kínai halászlé, amelyet kínai szakácsok segítségével készítenek majd el. Az intézet sátrában a Szegeden tanuló kínai hallgatók mellett várják a kíváncsi szegedieket is, akik szívesen megkóstolnák a különleges ízeket. Természetesen a kóstolás ingyenes!

A képek a tavalyi Halfesztiválon készültek