Tisztítással folytatódik az ivóvízminőség javítása

Szegedi hírek | 2014. október 18. 12:11
ivóvízminőség-javító program, ivóvízhálózat tisztítás
A Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító program keretében ivóvízhálózat tisztítási munkákat végeznek a szakemberek hétfőtől szerdáig Petőfi-telepen és a Belváros egyes részein. A tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni.

A Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező AB Szeged 2013 Konzorcium, az Aquaplus Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett. Október 20-22. között Petőfi‑telepen a Dárda, Hangos, Délceg, Dobogó utcákban, az Algyői úton, valamint a Füge és Fenyveslejtő soron, a Belvárosban a Gutenberg utca–Londoni körút–Kossuth Lajos sugárút–Tisza Lajos körút által határolt területen.

A tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. Ezért arra kérik a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt – reggel 9 óráig – vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.