Marad a főtámogató a kajak-kenusoknál

Szegedi hírek | 2014. szeptember 19. 11:33
kaja-kenu. EDF DÉMÁSZ, Szegedi Vízisport Egyesület, támogatás, szponzor, szerződés, folytatás
Az EDF DÉMÁSZ villamosenergia-szolgáltató társaság csütörtökön bejelentette, hogy újabb egy évvel 2015. december 31-éig meghosszabbította névadószponzori megállapodását a Szegedi Vízisport Egyesülettel. A cégcsoport már 14 éve támogatja a klubot.

A Kelenföldi Erőmű 100. születésnapja alkalmából szervezett budapesti eseményen a klub elnöke, Dervarics Attila és a vízisportok mellett elkötelezett EDF DÉMÁSZ elnök-vezérigazgatója, Jean Noel Reimeringer látta el kézjegyével a 2015. évre szóló névadó szponzori megállapodást. 

- Rendkívül örömteli, hogy folytatódhat ez a tizennégy éve tartó együttműködés – mondta a bejelentés után Petrovics Kálmán, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE klubigazgatója. Az egyesület jövője szempontjából egy fontos döntés született, hiszen több száz kajakosért, kenusért és evezősért vagyunk felelősek, legjobbjaink pedig nyugodtan folytathatják a felkészülést a riói olimpiára. Az EDF DÉMÁSZ-nál elismerik azt a munkát, aminek köszönhetően a felnőtt és utánpótlás versenyzőink az elmúlt másfél évtizedben folyamatosan szállították az eredményeket. A célunk továbbra is az, hogy a versenysportban megtartsuk a pozíciónkat, valamint, hogy az utánpótlás műhelyünkből változatlanul egészséges és egészséges értékrendű fiatalok kerüljenek ki. 

Kiemelt figyelmet szentelünk a szabadidősportokra is, a jövőben még több szegedinek szeretnénk megmutatni, hogy milyen kiváló lehetőségeket rejt magában a Tisza.

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE elmúlt három olimpiai játékokon szerzett 37 ponttal a második legeredményesebb hazai egyesület. A klub legjobbjai idén szinte minden világversenyen szereztek aranyérmet. Kárász Anna a szegedi U23-as világbajnokságon és a moszkvai felnőtt vb-n is két-két számban nyert, míg a brandenburgi Európa-bajnokságon a női négyes tagjaként lett első. Birkás Balázs szintén a Maty-éren szerzett ifi világbajnoki címet, míg Szénási Zsófia Franciaországban ünnepelhetett egy ifjúsági Európa-bajnoki címet. A klub olimpiai bajnoka, Vajda Attila pedig Brandenburgban (egy ezüst) és Moszkvában (egy ezüst és egy bronz) is dobogóra állhatott. A nemrég véget ért Olimpiai Reménységek Versenyén a szegedi fiatalok 7 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek Pöstyénben.