Mezekkel jótékonykodnak a polgármesterek

Szegedi hírek | 2014. május 24. 10:59
Frederico Pizzarotti, Botka László, mez, csere, Párma, Pick Szeged, foci, kézilabda
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A Maty-éren zajló szegedi Kajak-kenu világkupa helyszínén találkozott egymással a Szeged napján a Tisza-parti városban vendégeskedő pármai polgármester, Frederico Pizzarotti és Botka László. A két városvezető kicserélte csapataik sportmezét, amelyeket jótékony célú árverésre bocsájtanak.

Botka László polgármester elmondta, a világkupával párhuzamosan ünnepli idén a város Szeged napját, ahová hagyományosan meghívták vendégségbe a testvérvárosok képviselőit is. Az olaszországi Párma hosszú évek óta ápol szoros kapcsolatot Szegeddel. A két város meghatározó központja régióik kulturális, gazdasági és sportéletének is. Párma tradicionálisan erős futballcsapatot tudhat magáénak, Szeged pedig a vízisportokban és a kézilabdában „erős”. Ezért Botka László az olimpiai sportközpontban az EHF-kupa győztes Pick Szeged kézilabdacsapat versenyzői által aláírt mezét adta ajándékba olasz polgármester társának.

Frederico Pizzarotti elmondta, városának, Pármának csapata tavaly emlékmérkőzéssel ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, amelyre 22 korhű mezt is készítettek. Ennek egyik példányát – amelyet Cassano viselt – hozta most el ajándékba Szegedre.

Botka László elmondta, a különleges mezt a június közepén kezdődő futball világbajnokság ideje alatt a Széchenyi téri programok idején fogják árverésre bocsájtani. A befolyt összeggel pedig az Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatja majd a város.