A városházán köszöntötték a pedagógusokat

Szegedi hírek | 2013. november 20. 16:46
díszdiploma, köszöntés, pedagógus, Solymos László
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Több mint száz díszdiplomás és pályakezdő pedagógust köszöntött szerda délután a városháza dísztermében Solymos László alpolgármester. Az ünnepeltek között négyen 70 évvel ezelőtt kapták kézhez tanári diplomájukat, ők most rubin oklevelet vehettek át.

Díszoklevelek

Arany díszoklevél - 50 évvel ezelőtt diplomázott pedagógus

Gyémánt díszoklevél - 60 évvel ezelőtt diplomázott pedagógus

Vas díszoklevél - 65 évvel ezelőtt diplomázott pedagógus

Rubin díszoklevél - 70 évvel ezelőtt diplomázott pedagógus

2013-ban összesen 82 pedagógus kapott díszoklevelet. Arany díszoklevelet 31, gyémánt oklevelet 39, vas oklevelet 8, rubin oklevelet pedig 4 pedagógus vehetett át. Közülük többen már a képző intézménytől megkapták a díszoklevelet, néhány pedagógus pedig a mostani ünnepségen vehette kézhez ezt a kitüntetést.

Az önkormányzat a 90-es évektől kezdve rendszeresen sor kerít arra, hogy köszönetet mondjon azoknak a pedagógusoknak, akik több évtizedes munkájukkal generációk egész sorának adták át tudásukat - kezdte köszöntőjét Solymos László alpolgármester.

“Szeretném megköszönni a szegediek nevében, hogy életük jelentős részét az ifjabb generációk nevelésére, képzésére fordították. Az Önök munkájának köszönhetően vált Szeged iskolavárossá” - folytatta Solymos László.

A pályakezdő fiataloknak pedig sok sikert kívánt az alpolgármester, példaként állítva eléjük azokat, akik most vették át díszdiplomájukat. “Bízom abban, hogy az Önök pálya- és szakmaszeretete hasonló lesz, mint az itt ülő idősebb kollégáké, és tudásuk legjavával segítik azokat a fiatalokat, akiket szüleik Önökre bíznak!” - zárta köszöntőjét az alpolgármester.

A hagyományoknak megfelelően a díszdiplomás pedagógusok köszöntése alkalmával kerül sor a pályakezdő pedagógusok köszöntésére is. Idén 21 pályakezdő pedagógus - 4 fő óvodapedagógus, 9 fő általános iskolai tanár és 8 fő középiskolai tanár - kapott meghívást az ünnepségre, ahol ebből az alkalomból az önkormányzat könyvajándékát vehetnek át emlékül.

Az ünnepelteket a pedagógus szakszervezet nevében Pap Jánosné köszöntötte. A díszdiplomások nevében pedig Veszprémi László, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Gyakorló Iskolájának volt igazgatója - aki maga is vas diplomát vehetett át - mondott beszédet.