Sportparkkal gazdagodott Felsőváros és Tarján

| Szegedi hírek | 2013. augusztus 24. 11:48
játszótér, sportpark, Máltai Szeretetszolgálat, Solymos László, avatás
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Harmincöt millió forintos uniós támogatásból épült fel az a rekreációs és sportpark, amelyet szombaton délelőtt vehettek birtokba a Felsővárosban és Tarjánban élők a Kemes utca és Retek utca által határolt terülten. A szomszédos Máltai Játszótér és Játszóház pedig ez alkalommal ünnepelte 12. születésnapját. Az új létesítményt Solymos László alpolgármester adta át az ünneplőknek.

– Szeged önkormányzata tizenkét éve működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal a szomszédos játszótér üzemeltetésében. Jók a tapasztalataink, hiszen látjuk, hogy az itt élő gyerekeknek hasznos időtöltést kínálnak a játszótéren és a játszóházban. Ezt bővítette most, európai uniós segítséggel a szeretetszolgálat, amelyhez a város a sportlétesítményhez szükséges területet biztosította. Bízunk benne, hogy ez az összesen 2 ezer négyzetméteres terület jól bekapcsolódik majd a város életébe és hasznos elfoglaltságot kínál az itt élőknek – mondta az alpolgármester.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a megnyitó alkalmából arról beszélt, hogy azok a gyerekek, akik a 12 évvel ezelőtt kialakított szomszédos játszótéren nőttek fel, ma már nem hintázni, hanem sportolni szeretnének. Többek között nekik is építették az új sportparkot, hogy ne szakadjon meg az a folyamat, amellyel az elmúlt évtizedben sikeresen építettek közösséget az itt lakókból. 

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője is megjelent az új létesítmény avatóján. Az olimpikon lenyűgözőnek és modernnek találta a sportparkot, reményét fejezte ki, hogy a fiatalok és az idősebbek is hasznosan és egészségesen tölthetik majd el szabadidejük egy részét az új létesítményben. 

Az ünnepség végén Kretovics László plébános megáldotta az új sportparkot, majd a megjelentek és környékbeliek azonnal használatba is vették a létesítményt.

A Máltai Rekreációs és Sportpark létrehozását az Európai Unió és a magyar állam összesen 35 millió 320 ezer 799 forinttal támogatta, a szükséges önrészt a szeretetszolgálat fedezte, Szeged önkormányzata pedig a területet biztosította az új létesítményhez. 

A kivitelezést ez év március 1-jén kezdték a szakemberek és június közepén fejezték be a munkálatokat. A sportparkot a Máltai Játszótér és Játszóház üzemelteti. 

A létesítmény két részből áll: a multifunkcionális sportpálya nyitva tartása a játszótérhez igazodik. A szabadtéri sporteszközöknek helyet adó sportparkban pedig 6 darab outfit edzőelem, salakos futószőnyeg és két pingpongasztal várja a sportolni, mozogni vágyókat. A sportlétesítmény – az ott lakók nyugalma érdekében –reggel 6 és este 9 óra között használható.