Nyílt napon mutatják be az indiai kultúrát

Szegedi hírek | 2013. július 25. 12:31
hindu, india, indiai kultura, Nandafalva, hindu közösség, nandafalvi hindu közösség
Nyílt napon mutatja be az indiai kultúrát a nandafalvi hindu közösség szombaton délután a balástyai tanyavilágban található hindu templomban és környékén. Az idei rendezvény érdekessége, hogy ez alkalommal szentelik fel a templom új mennyezeti freskóját. A rendezvény délután 4 órától a templom körüli szentélyparkban több helyszínen is zajlik.

Érintetlen természetben

A hindu templom Szegedtől 20 kilométerre, a balástyai tanyavilágban fekszik. A Balástyát Forráskúttal összekötő útról közelíthető meg. Az 5-ös autópályán a 146-os km-nél Forráskút irányába kell lekanyarodni. A negyvenhektárnyi érintetlen terület közepén álló templom és a körülötte elterülő szentélypark évről-évre több látogatót fogad.

A hindu közösség 19. alkalommal rendezi meg nyílt napját, amelynek keretében idén is kulturális eseményekkel és indiai kóstolóval várják a Nandafalvára látogatókat. Az est fénypontja a templom új mennyezeti freskójának felszentelése lesz.

A július utolsó szombatjára eső rendezvényre érkező vendégek hiteles betekintést nyerhetnek az óind kultúra világába, a nandafalvi hindu közösség szellemi értékeibe. 

Az idei nyílt nap is különleges kulturális csemegékkel várja az érdeklődőket. Délután 4 órától jógabemutató, hennafestés, valamint indiai örömzenélés és ételkóstoló szerepel a programok között. A nagyszínpadon este 6 órakor veszi kezdetét a nyílt nap hivatalos programja, majd este fél 8-kor felszentelik a hindu templom új, Krasznai Barbara festőművész által alkotott mennyezeti freskóját.

A nyílt napon zene rajongói a szitárt is megpendíthetik, s az indiai kétfenekű dobot, a mridangát, valamint a többi hangszert is kézbe vehetik. A rendezvény végén nyilvános hindu szertartást mutatnak be, de az érdeklődők az indiai bazárhangulatba is belekóstolhatnak. A hindu templomi zene mellett vegetárius büfé, hennafestés, reflexológiai bemutató és indiai butik is várja egész délután a vendégeket, de az érdeklődők megismerkedhetnek a natúr kozmetikumok házi készítésének titkaival, valamint a reformtáplálkozás történetével is.