Szondi: Keresztúrinak le kell mondania! - frissítve

| Szegedi hírek | 2012. szeptember 19. 15:04
Keresztúri Farkas Csaba, garázdaság, Szondi Idikó
A Jobbik képviselője, Keresztúri Farkas Csaba tavaly novemberben viselkedett botrányosan a jogász bálon, ahol a vád szerint zaklatott egy fiatal lányt, verekedett. Ezért az ügyészség vádat emelt a politikus ellen „nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette” miatt.

 

Pocsai Blanka: várjuk ki a végét!

Pocsai Blanka a szeged.hu érdeklődésre elmondta, politikusként távol áll tőle, hogy mások magánéletébe turkáljon. Ugyanakkor leszögezte, a közszereplés kötelez, egy képviselőnek pedig példát kell mutatnia, és tetteiért hatványozottan vállalnia kell a felelősséget. Ám amiről szó van, az egy folyamatban lévő ügy. A konzekvenciákat abban az esetben és ahhoz mérten kell majd levonni, amilyen ítélet születik. A fideszes politikus szerint, ha beigazolódik az, amivel a jobbikos képviselőt vádolják, vállalnia kell érte a felelősséget.

Szondi Ildikó, az MSZP önkormányzati képviselője ma egy sajtótájékoztatón lemondásra szólította fel Keresztúri Farkas Csabát. Mint elmondta, mind a rendőrség, mind az ügyészség vizsgálata azt bizonyítja, hogy Keresztúri jogsértő magatartást tanúsított az incidens során. 

„Bármilyen ítélet is születik a bíróságon, nem lehet szó és cselekedet nélkül hagyni, hogy egy jogot végzett képviselő, aki egyben a szegedi Közgyűlés Jogi Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának elnöke is, folytatólagos garázdaság vádjával, nők inzultálása, majd nyilvános verekedés után Szeged város képviseletében tovább folytassa munkáját mintha mi sem történt volna.” – mondta Szondi Ildikó, aki hangsúlyozta: „Keresztúri Farkas Csabának végzettsége és bizottsági elnöki pozíciója alapján példát kellene mutatnia a társadalomnak a jogkövető magatartásra, nem rendzavarást okoznia. A nőkkel szemben tanúsított magatartása pedig annyira felháborító és irritáló, hogy nemcsak képviselőként, hanem emberként, főleg nőként erkölcsileg is elítélem. Tettével szégyent hozott a Közgyűlésére, méltatlanná vált képviselői és bizottsági elnöki funkciójának betöltésére egyaránt.”

A képviselőnő ismertette: a szeptember 28-i közgyűlés elé terjeszti javaslatát, amelyben kezdeményezi, hogy Keresztúri Farkas Csaba mondjon le mandátumáról, illetve a testület minden tisztségéből hívja vissza a jobbikos képviselőt. 

Szondi Ildikó egyúttal a nyilvánosság előtt felkérte Pocsai Blanka fideszes képviselőtársát, hogy együtt nyújtsák be az előterjesztést. Mint mondta: „Mivel a képviselőtestületben ketten vagyunk, akik nőként, pedagógusként és felelős képviselőként ugyanúgy érintve érezhetjük magunkat és átérezhetjük az ügy súlyát, fontos, hogy együtt lépjünk fel.”

A témával kapcsolatban eddig megjelent írásaink:

 

Garázdasággal gyanúsítják a jobbikos képviselőt

Gaázdasággal gyanúsítják Keresztúrit

Vádat emeltek Keresztúri Farkas Csaba ellen